Ons Verhaal

M. van Benten Transport kent een rijke historie van meer dan 75 jaar. Op 1 April 1946 startte Co van Benten namelijk al met één auto en reed daarmee bloemen voor de Veense kwekers. Hij begon later met het vervoer van bloemen, textiel van en naar de stomerij en daarnaast ook stro, meel, aardappels enz.

Rond 1950 kocht hij er een tractor bij waarmee hij loonwerk verrichtte en startte hij een fourage handel. 

 

In 1958 kwam de toen 14-jarige Martien erbij en hielp waar nodig was. In 1963 kocht Co zijn tweede vrachtauto, waar Martien mee kon rijden. Omstreeks 1970 gingen ze samen als firmanten verder en hebben ze bergen werk verzet en vele kilometers gereden. 

 

In de jaren zeventig kwamen Co en Martien in de conservenindustrie terecht, waardoor de werkzaamheden zich snel uitbreidden. Tot aan het einde van de jaren tachtig was het bedrijf voornamelijk actief in deze branche. Begin jaren negentig liep dit werk sterk terug en konden Martien en (ondertussen ook) Marco hun transport doorzetten in de bloemen sector. Tot 2020 was van M. van Benten Transport vooral actief in deze sector, van de tulpenbollen van het land in de Hollandse Polders, containers via Rotterdam tot aan bloemen per vliegtuig uit Afrika. 

 

In 2020 heeft Marco het bedrijf getransformeerd naar een kwalitatief sterke B.V. met een flexibele schil van chauffeurs waar geen transportvraagstuk te gek klinkt. 

 

Bij M. van Benten Transport B.V. bent u aan het juiste adres voor uw transportbehoefte. Kwaliteit, Betrouwbaar, Snel & Flexibel.

M. van Benten Transport B.V.

Contactgegevens:

M. van Benten Transport B.V.